Nyhed

Danmarks sundeste arbejdsplads ligger i Kolding

Energikoncernen EWII i Kolding er kåret som vinder i den landsdækkende konkurrence Danmarks Sunde Arbejdspladser. Tydelig ledelsesopbakning, stor medarbejderinvolvering og et hold af sundhedsambassadører er noget af dét, der gør, at de vinder konkurrencen i 2022.

Nov. 25, 2022 14.34 CET

EWII, der har hovedkontor i Kolding og ca. 500 medarbejdere, har i flere år arbejdet fokuseret med at skabe en sund og aktiv arbejdsplads, og nu er de netop kåret som vinder af konkurrencen Danmarks Sunde Arbejdspladser, der afholdes af Forsikring & Pension, Dansk Firmaidræt, Dansk Erhverv og Falck Healthcare med støtte fra Spar Nord Fonden.

Det var et enigt dommerpanel, der pegede på EWII som vinder af Initiativprisen 2022

”EWII’s initiativ får alle med. Der er tænkt i helheder både fysisk og mentalt, og der er et bredt udvalg af tilbud, som gør, at alle medarbejdere kan deltage. Initiativet har en tydelig ledelsesopbakning, men er samtidig i høj grad båret frem af stor medarbejderinvolvering og aktive ildsjæle i form af ambassadører. Det tilfører initiativet og arbejdet med sundhed både nærhed og fleksibilitet,” siger Merete Spangsberg Nielsen, direktør for Kollegamotion, Dansk Firmaidræt.

Og det var stolte og meget glade vindere, der blev overrasket med prisen i frokostpausen i går på deres hovedkontor i Kolding.

- Vi er enormt stolte over at have vundet prisen. For os handler det om at skabe en arbejdsplads, der styrker medarbejdernes sundhed, arbejdsglæde og trivsel. Vi vil have glade medarbejdere, der både har energi til de timer, de lægger på arbejdet, og til de timer, der ligger uden for arbejdstiden. Vi har en ledelse, der bakker 100 % op og en gruppe engagerede sundhedsambassadører, der går forrest og står for forskellige aktiviteter både i og uden for arbejdstiden – og ikke mindst motiverer kollegerne til at være med, siger Marianne Quistgaard Iversen, HR-direktør hos EWII.

 - I en travl arbejdsdag kan det være svært at gennemføre gode initiativer. Men det er forsat vigtigt at fremme sundhed, arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen, og EWII har været gode i deres kreativitet og afsætter den nødvendige tid, så deres medarbejdere kan få rørt sig på jobbet, siger Merete Spangsberg Nielsen.

Arbejdspladser skal lære af andre arbejdspladser
Partnerne bag konkurrencen ønsker at sætte fokus på de mange gode sundhedsinitiativer, der er rundt om på de danske arbejdspladser. Arbejdspladserne indstiller selv deres initiativer til konkurrencen og det er konkurrencens mål at inspirere endnu flere arbejdspladser til at følge trop til gavn for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø.  

Udover Initiativprisen blev der også uddelt en pris til Årets Ildsjæl 2022. I denne kategori vandt Dorthe Kirkedal Hansen, afdelingsleder i Plantorama Randers, som var blevet indstillet af sine kolleger.

Business Unit Healthcare
Emne Health