Læs om hvordan et forløb hos en kiropraktor foregår
Behandlingsforløb og metoder
Et forløb hos en kiropraktor inkluderer information og rådgivning om tilstanden, samt brug af forskellige håndgreb som manuel behandling, mobilisering og bløddelsbehandling. Kiropraktorer kan også rådgive om livsstil, træning og ergonomi for at forebygge fremtidige problemer.
De fleste patienter søger behandling hos en kiropraktor for smerter i ryg og nakke, iskias, hovedpine, diskusprolaps eller spinal stenose, men de behandler også smerter i hoften, skuldre, knæ og idrætsskader.
Diagnosticering og henvisning
Kiropraktorer er uddannet til selvstændigt at undersøge og diagnosticere skader. De har umiddelbar adgang til røntgenundersøgelser, og mange klinikker tilbyder ultralydsskanning. Kiropraktorer kan også henvise til yderligere billeddiagnostik som MR/CT-skanning på hospitaler, hvis det er nødvendigt.
Tilgængelighed og forsikring
Man behøver ingen lægehenvisning for at opsøge en kiropraktor, og der er altid tilskud fra sygesikringen. Det kan være en god idé at undersøge, om man har en sundhedsforsikring, da mange dækker det fulde beløb for kiropraktisk behandling samt eventuelle nødvendige røntgen- eller ultralydsscanninger.
Kiropraktorens rolle i tværfagligt samarbejde
Kiropraktorer arbejder ofte i tværfaglige teams med andre sundhedsprofessionelle som fysioterapeuter, læger og ergoterapeuter. På mange klinikker kan man finde flere faggrupper, der samarbejder for at give den bedst mulige behandling. Kiropraktoren kan fungere som tovholder i behandlingsforløbet, når det er relevant at inddrage andre faggrupper.
Tilbage til fagpersoner og behandlingsformer