Kropstjek

Forebyg smerter og skader forårsaget af ensidigt og stillesiddende arbejde

Formålet med kropstjekket er at undersøge, om musklerne på de mest udsatte steder er stærke nok, og at spore begyndende skader, som kan undgås gennem forebyggende indsatser.

Kropstjekket er et fysioterapeutisk produkt, der går ud på at tjekke den muskulære funktion – altså styrke, smidighed og balance.

Smerter i kroppen er årsag til rigtig mange sygemeldinger. Fx viser undersøgelser, at 4 ud af 5, der dagligt arbejder foran en computer, jævnligt lider af gener i nakke, skulder og lænd, og at skader/sygdomme i muskler og led er årsag til 25 % af alle langtidssygemeldinger i Danmark*.

*Kilde: Fælles kommentar fra SST - "Færre smerter og langtidssyge, hvis arbejdspladsen forebygger".

Kropstjekket indeholder:

  • Undersøgelse af bevægelighed, balance og styrke
  • Kortlægning af risikofaktorer for udvikling af skader og smerter
  • Blodtryksmåling
  • Kort livsstilssamtale med individuel rådgivning om målrettet forebyggelse

Tjekket bliver udført af dygtige og erfarne fysioterapeuter og tager ca. 30 minutter.

Healthcare_MJP_2908 - Web_16_9 - Web_16_9

Til gavn for både medarbejder og virksomhed

For jeres medarbejdere
Kropstjekket giver jeres medarbejdere et indblik i deres egen sundhedstilstand samt en personlig handlingsplan med fokus på at forebygge fysiske skader. Dette er med til at nedsætte antallet af sygemeldinger og øge trivslen på arbejdspladsen.

For jeres virksomhed
Udover dette får I en anonymiseret rapport, der viser medarbejdernes overordnede kropslige tilstand. På baggrund af denne rapport modtager I rådgivning om, hvordan jeres virksomhed bedst kan målrette jeres forebyggende indsatser og behandlinger.

Vil du høre mere?

Kontakt os

(Åbent 8-16)