Gode råd > Psykisk sundhed > CASES

Case om depression

Mistet energi
Energien og lysten til at være sammen med andre mennesker er forsvundet for Camilla. Hendes familie og læge forsøger at hjælpe hende, men Camilla er kun 20 år og forudser ikke konsekvenserne, så hun afviser hjælpen. Hun har en depression og i et forsøg på at skabe en form for kontrol, udvikler hun en spiseforstyrrelse.

Det er jobcentret, som overbeviser Camilla om, at hendes situation kunne være meget anderledes. Camilla begynder til fysisk træning og psykologsamtaler. Gennem træningen formår hun at få kontrol over sin krop, på trods af at forløbet er hårdt og tærer på hendes energi.

 Tydelige resultater
Støtten fra fagpersoner og familie hjælper Camilla igennem forløbet, og hun finder efterhånden trøst og glæde i sine fremskridt. Hun lærer at forstå og aflæse sin krops signaler, så hun kan håndtere dem bedre.

Det er en stolt dag for Camilla, da hun for alvor kan se de resultater, hun har skabt. Hun har kontrol over sine spisevaner, og hendes forandring bliver positivt bemærket af hendes omgangskreds. Forløbet har taget et halvt år, men for Camilla er det et halvt år, der har ændret hele hendes liv.

 

"Vi er alle mere eller mindre sårbare over for depression, og vores sårbarhed kan enten være medfødt eller grundlagt tidligt i opvæksten".

Læs mere
Læs om depression her.