Gode råd > Psykisk sundhed > CASES

Case om angst

Angst og klaustrofobi
For Bente er helt almindelige dagligdagsting en udfordring, som hun ikke magter at tage op alene.

Bare tanken om simple ting som at køre i elevator, flyve eller dét at være i et rum med flere mennesker, giver hende lyst til at flygte og gemme sig. Panikken er overvældende, og hun føler, at hun har mistet kontrollen over sit liv.

Da Bente endelig erkender overfor sig selv, at hun ikke kan klare udfordringerne alene, opsøger hun en psykolog.

Psykologhjælp
Det er et stort spring at møde psykologen første gang og tale om de ting, som fylder så meget i hendes hverdag. Bente kan slet ikke overskue, hvor de skal begynde, og hun kan ikke umiddelbart se, hvordan en udestående person kan hjælpe hende.

Efter den første session med psykologen, er hun udmattet, men lettet. Det er rart, at et andet menneske har kapacitet til at lytte til hende og ikke mindst forstå hendes situation. For første gang i lang tid føler hun, at hendes hverdag måske kan blive bedre.

Får kontrollen tilbage
Bente fortsætter hos psykologen og får stille og roligt kontrollen over sit liv tilbage.

"Grænsen, for hvornår angst bliver en lidelse og et problem, kan være forskellig fra person til person".

Hun får flere og flere redskaber til at håndtere sin angst, og hendes energi vender langsomt tilbage igen. De udfordringer, som førhen har styret hendes liv, bliver stille og roligt minimeret.

Bente synes stadig, det er grænseoverskridende at flyve, men er i stand til selv at overvinde angsten. En egenskab hun frygtede, hun havde mistet for altid.

Læs mere
Læs om hvad du kan gøre, hvis du oplever angst her.