Opnå højere trivsel med ny filosofi

15-01-17

Af Thomas Kirk Vilsbøll, adm. direktør, Falck Healthcare.

Falck Healthcare har på få år udviklet sig til landets største virksomhed inden for medarbejdersundhed og -trivsel. Det er vi lykkedes med gennem organisk vækst og gennem opkøb. Senest har vi tilføjet SundhedsDoktor til familien, og det gør, at vi styrker vores udbud af effektive løsninger, der er med til at øge sundhed, trivslen og engagement på arbejdspladserne i Danmark.

I det sidste års tid har vi oplevet en øget efterspørgsel hos vores kunder efter værktøjer, der gør, at man kan handle på baggrund af virksomhedens trivselsundersøgelser og sætte ind med helt grundlæggende tiltag, der øger trivslen og højner effektiviteten.
Derfor har vi oprettet et nyt forretningsområde i Falck Healthcare, Organisation & Ledelse. Her arbejder vi med at skabe mentalt stærke organisationer og kompetente ledere, der sikrer, at vores kunder når deres mål.

Som en del af arbejdet med trivsel har vi under Organisation & Ledelse udviklet et nyt program, som vi ikke er bange for at kalde et paradigmeskift. Det hedder Well-being Management, og bag denne satsning ligger en hel filosofi, der i endnu højere grad skal hjælpe ledelsen og medarbejderne i en virksomhed med at øge trivslen og den fysiske og mentale sundhed på arbejdspladsen. Samtidig er programmet udviklet, så det øger organisationens performance og effektivitet – uden at gå på kompromis med et sundt og godt arbejdsklima.

Læs også: Well-being skaber vindervirksomheder

Trivsel og arbejdsglæde skal være løftestang for performance
Well-being Management bliver en af vores fokusområder i de kommende år. Derfor har vi lagt mange kræfter i at udvikle et program, der på mange måder kan ses i en organisatorisk, forebyggende og strategisk sammenhæng, som via workshops, webinarer, øvelser og træning af ledelsen og medarbejderne skaber en fælles indsats over for mistrivsel og stress. Vi bruger med andre ord trivsel, arbejdsglæde og dialog som løftestang for hele virksomhedens performance.

​Måske sidder du lige nu og tænker, at det umuligt kan passe, at vi skal skabe endnu bedre rammer omkring medarbejderne for at tjene flere penge og øge produktiviteten. Men det mener vi i Falck Healthcare er helt afgørende. Jagten på øget profit og vækst kan desværre have den pris, at antallet af stress- og mistrivselsramte medarbejdere fortsætter med at stige. Omvendt har medarbejdere, der trives, er glade, har indflydelse og indsigt i virksomhedens strategi langt nemmere ved at performe og øge bundlinjen – uden at risikere helbredet.

Vi har på egen krop oplevet, hvor alvorligt det er, når en medarbejder bliver ramt af stress, og derfor har vi som den første virksomhed taget vores egen medicin og er lige nu i gang med vores eget Well-being Management-forløb.

Bliv uddannet til at øge perfomance
Stress påvirker vores evne til at lære, hæmmer innovation betragteligt, og det ødelægger liv. Det koster hvert år samfundet milliarder af kroner og påvirker virksomhedernes produktivitet og konkurrencekraft.

Vi er naturligvis afhængige af, at vores kunder også kan se potentialet i at arbejde endnu mere strategisk med stress og mental sundhed. Vi skal have skabt større trivsel på arbejdspladserne, og lederne rundt om i erhvervslivet skal i højere grad se det som en ledelsesmæssig opgave at reducere problemet. Derfor introducerer vi en egentlig certificering i Well-being Management, hvor ledelsen og medarbejderne i fællesskab uddannes i at øge deres performance uden at skabe yderligere stress.

Det tror vi, er vejen frem.

Et nyt år med moderne sundhedsledelse
Vores mål er sammen med vores kunder at skabe arbejdspladser, der trives mere og performer bedre.

Til at understøtte Well-being Management-programmet har vi udviklet en række værktøjer, der skal hjælpe vores kunder med at gøre det nemt at indarbejde hele filosofien i det daglige. Du kender måske allerede Howdy-app'en, der blot er ét af de nye digitale værktøjer, der hjælper med at monitorere virksomhedens sundhedstilstand.

Hvis du ønsker at blive lidt klogere på Well-being Management i det hele taget, afholder vi i løbet af foråret webinarer målrettet dig, der arbejder med ledelse eller HR.

Læs om Well-being Management webinarer.

Vores håb er, at 2017 bliver året, hvor vi i et tæt samarbejde for alvor får skubbet gang i en ny bølge af moderne sundhedsledelse, der bidrager til den danske konkurrencekraft.

God fornøjelse med nyhedsbrevet.

 

Nyheder 2017

Succesfuld forandringsproces med medarbejderen i centrum

15-11-17
I vandteknologivirksomheden Aquaporin gennemgår de lige nu store forandringer, men er fast besluttet på at skabe et bedre arbejdsmiljø, så forandringerne ikke påvirker medarbejdernes trivsel.
Læs mere...

I Siemens har de fokus på forebyggelse af stress

09-11-17
I mange danske virksomheder er stress ikke længere tabu, men så alligevel er det lidt. Det kan være svært for ledere at se tegn på stress hos deres medarbejdere. Men de danske virksomheder er ved at være klar over, at trivsel er mere end et løbehold og en frugtkurv, og det nytter at arbejde forebyggende.
Læs mere...

Sammen om mental sundhed på arbejdspladser

29-09-17
I Falck Healthcare ved vi, at den mentale sundhed er mindst ligeså vigtig som den fysiske. Derfor er vi en del af partnerskabet "Sammen om mental sundhed", der er et tværgående samarbejde mellem aktører, der beskæftiger sig med mental sundhed på arbejdspladsen.
Læs mere...

Sådan leder du generationen, der 'ikke vil ledes'

28-09-17
Generation Z kan ikke ledes på traditionel vis. Som leder står du med andre ord over for at skulle lede en gruppe medarbejdere, der har andre krav til en arbejdsplads, end vi er vant til.
Læs mere...

Mød Anja - én af vores telefoniske førstehjælpere

28-09-17
Anja sidder i Falck Healthcares psykologiske rådgivningscenter, hvor hun og de godt 20 andre kollegaer hver dag modtager opkald fra mennesker i krise som fx ved brandulykker, trafikuheld eller ved en arbejdsrelateret krise.
Læs mere...

Falck Healthcare åbner nyt unikt Sundhedscenter i København

25-09-17
Den 3. oktober 2017 slår vi dørene op til 'Falck Healthcare Sundhedscenter KBH', som ligger tæt på Københavns Hovedbanegård og Tivoli. I et helt nyt topprofessionelt center samler vi alle vores professionelle sundhedsfaglige kompetencer.
Læs mere...

Og vinderen er...

02-05-17
It-sikkerhedsfirmaet Chili Security fik her til morgen surprise-besøg, hvor de fik overrakt prisen som vinder af konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads
Læs mere...

Tillykke til de fem regionsvindere

27-04-17
Konkurrencen "Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017" er nu slut. Tusind tak til alle deltagerne. Vi har fået mange fantastiske, inspirerende og sjove initiativer, som har givet hinanden kamp til stregen.
Læs mere...

Styrk arbejdsmiljøet i krydsfeltet mellem omsorg og service

31-03-2017
SMART Breaks er er et værktøj, der længe har været brugt i træningsverdenen, men det har i de senere år fundet anvendelse som ledelsesværktøj.
Læs mere...

SMART Breaks i arbejdstiden mindsker smerter

31-03-2017
SMART Breaks er er et værktøj, der længe har været brugt i træningsverdenen, men det har i de senere år fundet anvendelse som ledelsesværktøj.
Læs mere...

StressSpottere

31-03-2017
Langtidssygemeldinger er dyre og har store og ofte alvorlige konsekvenser for en arbejdsplads. Sygemeldingerne resulterer blandt andet i tabt arbejdsindsats, eller større arbejdsbyrder for kollegerne eller lederen.
Læs mere...

Sundhed på Spil skaber sammenhold og ændrer vaner i Frederikshavn

31-03-2017
I Ejendomscentret Drift og Service i Frederikshavn kommune, har man siden januar 2016 haft fokus på medarbejdernes fysiske og psykiske sundhed. Et af sundhedstiltagene er en digital løsning, nemlig en app kaldet Sundhed på Spil.
Læs mere...

Medarbejdernes trivsel er en nøglefaktor til succes

22-03-2017
Vi kan ikke blive ved med at presse medarbejderne i én uendelig spiral, der år efter år øger virksomhedernes succes. Thomas Kirk Vilsbøll, adm. dir i Falck Healthcare, fortæller her om en særlig forretningsenhed, der skal
hjælpe danske virksomheder med ønsket om øget performance under hensyntagen til medarbejdernes psykiske ve og vel.
Læs mere...

Vis verden, at du arbejder på Danmarks sundeste arbejdsplads

22-03-2017
I konkurrencen "Danmarks Sundeste Arbejdsplads" dyster danske virksomheder om at vinde "Initiativprisen 2017". Så har I et godt initiativ, der øger trivsel og sundhed i din virksomhed eller afdeling, så tilmeld jer her og vis Danmark, at du arbejder på en sund arbejdsplads.
Læs mere...

Strategi er sundere end æbler

22-03-2017
De fleste organisationer kender de månedlige lønudgifter og mange kender sygefraværsprocenten. Men kender I også antallet af medarbejdere, der går på arbejde selv om de mistrives fysisk eller psykisk - og hvilken indflydelse det har på produktiviteten? Og ved I om jeres sundhedsindsatser rammer der, hvor behovet er?
Læs mere...

Fremtidens organisation skal vandes og slå lidt mere rod

22-03-2017
I fremtiden er du ikke bare leder, fordi det står på dit visitkort. Du er leder, når nogen følger efter dig. Følger de ikke efter, er du ganske enkelt bare ude at gå en tur. Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fortæller om, hvad moderne ledelse handler om.
Læs mere...

Mød Jacob!

22-03-2017
Jacob Vindbjerg Nissen er psykolog i Falck Healthcare og reflekterer her over sprogbruget i virksomhederne samt risikoen ved at brænde for sit arbejde. Læs mere...

Sygdom, sundhed og den elektroniske revolution

22-03-2017
 Anders Colding-Jørgensen er psykolog, debattør, foredragsholder og blogger. Læs her om hans refleksioner over fremtidens sundhed og den elektroniske verden.
Læs mere...

Har du Danmarks sundeste arbejdsliv?

06-02-2017 
Vi bruger meget af vores tid på vores arbejdsplads, og arbejdet har kæmpe indflydelse på vores helbred. Derfor er vi nysgerrige efter at undersøge, hvad danskerne gør for at skabe et sundt arbejdsliv", fortæller Peter Qvortrup Geisling.
Læs mere...

Nyt samarbejde sætter fokus på trivsel

06-02-2017
Falck Healthcare har i samarbejde med Dansk Metal, Lungeforeningen og Selskab for Mænds Sundhed startet projektet Sundhed i Gear.
Læs mere...

Opnå højere trivsel med ny filosofi

15-01-2017
Thomas Kirk Vilsbøll, adm. direktør i Falck Healthcare fortæller om, hvordan organisationer kan opnå højere trivsel og produktivitet med ny filosofi.
Læs mere...

Well-being skaber vindervirksomheder

15-01-2017
Falck Healthcare introducerer et nyt Well-being Management-program, der højne trivslen og øger produktiviteten.
Læs mere...

Jeg er ikke kommet tilbage. Jeg er kommet videre.

15-01-2017
Læs om Rikkes erfaringer som stressramt, og hvordan hun ser på samfundets og virksomhedernes indsatser for at skabe trivsel på arbejdsmarkedet.
Læs mere...

Mød Peter – vores nye chefkonsulent

15-01-2017
Peter Richter er seneste skud på stammen i Falck Healthcares nye forretningsenhed Organisation og Ledelse. Her fortæller han bl.a. om, hvordan Livgarden blev afgørende for karrieren.
Læs mere...

Uden kortlægning af trivslen famler du i blinde

11-01-2017
Falck Healthcare har udviklet en ny og ganske unik trivselsmåling, som er et redskab til dig, der arbejder med udvikling af medarbejdersundhed og trivsel.
Læs mere...