Funktionstjek - første gang i Danmark

15-11-2016

Stress, mistrivsel og langtidssygemeldinger på grund af et psykisk belastende arbejdsmiljø fylder mere og mere på de danske arbejdspladser. Dog er der stadigvæk også mange, der slås med fysiske skavanker som følge af deres arbejde. Derfor lancerer Falck Healthcare nu som de første i Danmark et egentligt funktionstjek af kroppens fysiske tilstand.

Et sundt arbejdsklima er ikke længere gjort med en frugtordning og et motionsrum. For at kunne sætte ind, der hvor medarbejderne har fysisk ondt i kroppen, er det derfor nødvendigt med en målrettet kortlægning og indsats. Al dokumentation viser nemlig, at virksomheder med enten et fysisk eller et psykisk dårligt arbejdsklima er mindre produktive, og investeringen i et sundt arbejdsklima er således ikke længere et gode, men en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Derfor lancerer Falck Healthcare nu – som et supplement til virksomhedens mange tilbud, når det gælder det psykiske arbejdsmiljø – en skræddersyet indsats, der kan forebygge og behandle fysiske gener på arbejdspladsen.

"Smerter og ondt i kroppen er anledning til mange sygemeldinger. Et funktionstjek er en målrettet indsats, som kortlægger, hvor medarbejderne har ondt, og som lægger en konkret plan for, hvordan smerterne kan afhjælpes. Virksomheden får en samlet anonymiseret rapport med anbefalinger til et fysisk sundt arbejdsmiljø, og det gør, at man effektivt kan sætte ind med forebyggelse og behandling, der i sidste ende er med til at sænke sygefraværet. Samlet set giver det medarbejderne en bedre fysik og virksomheden en øget konkurrenceevne", siger Katja Jul Roldsgaard, der er en del af teamet bag Falck Healthcares funktionstjek.

Hvad kræver et funktionstjek?
Det eneste, medarbejderne skal afse, er 30 minutter til en snak med en af Falck Healthcares fysioterapeuter. Her kortlægges medarbejderens bevægelighed, balance og styrke, og det munder ud i en individuel plan for, hvordan eventuelle smerter og gener kan behandles.

Når medarbejdernes fysiske tilstand er kortlagt, får virksomheden en samlet anonymiseret rapport, der kommer med anbefalinger til, hvor der med fordel kan sættes ind for at forebygge og behandle.

Torben Linneman, Entreprenørgården i Skanderborg Kommune, og hans kollegaer er blandt de første, der har været igennem et funktionstjek.
"Jeg havde en god oplevelse af funktionstjekket. Min højre skulder og mit knæ er ikke så godt, så jeg fik udstrækningsøvelser til skulderen og knæøvelser til at give stabilitet og styrke. Det var en god oplevelse for mig og mine kollegaer. Vi har snakket meget om det, og vi glæder os til, at vi skal have tjek igen", siger han.

Sådan kommer du i gang
Når I har truffet beslutningen om at komme i gang med funktionstjek af medarbejderne, er det eneste, I skal bruge, et egnet lokale. Herefter driver Falck Healthcare processen med undersøgelser, forebyggelse og behandling.

Læs mere om Funktionstjek.

 

Nyheder 2016

Funktionstjek - første gang i Danmark

15-11-2016
Stress, mistrivsel og langtidssygemeldinger på grund af et psykisk belastende arbejdsmiljø fylder mere og mere på de danske arbejdspladser. Derfor lancerer Falck Healthcare nu som de første i Danmark et egentligt funktionstjek.
Læs mere...

Jette trængte til et los bagi

15-11-2016
Serviceassistent på Strandby Skole Jette Jensen var med egne ord blevet lidt tung bagi. Det skulle der gøres noget ved, og derfor er hun nu sundhedsambassadør og foregangskvinde for en sundere livsstil på skolen.
Læs mere...

Ny psykologordning til ofre for selvmordshovedpine

15-11-2016
Hver dag lider omkring 200.000 danskere af migræne eller andre former for svær hovedpine. Nu kan de værst ramte, ofrene for den såkaldte selvmordshovedpine, Horton-hovedpinen, benytte sig af et nyt samarbejde med Falck Healthcare.
Læs mere...

Mød en Healthcare-ekspert

15-11-2016
Rikke er uddannet ergoterapeut og har de seneste tre år arbejdet som arbejdsmiljøkonsulent i Falck Healthcare. Der gør hun hver dag en forskel for både små og store kunder, som ønsker at optimere rammerne omkring medarbejdernes arbejdsmiljø.
Læs mere...

Mudrede regler forplumrer sundheden på arbejdspladsen

15-11-2016
Et stadigt stigende antal danske virksomheder arbejder målrettet på at skabe et sundt og dermed også produktivitetsfremmende klima på arbejdspladsen. Få et overblik her.
Læs mere...

Fremtidens vinderorganisationer er sunde

15-11-2016
Konkurrencen i langt de fleste brancher er benhård. Derfor arbejder ledelserne rundt om i landet lige nu om at skabe så sunde virksomheder som muligt. Sundhed er nemlig lig med konkurrencekraft.
Læs mere...

Tag temperaturen på din sundhed – på nettet

15-11-2016
Konkurrencen i langt de fleste brancher er benhård. Derfor arbejder ledelserne rundt om i landet lige nu om at skabe så sunde virksomheder som muligt. Sundhed er nemlig lig med konkurrencekraft.
Læs mere...

Falck styrker sin indsats for at forebygge sygdomme

05-11-2016
Falck Healthcare køber Sundhedsdoktor.
Læs mere...

Partnerskab lancerer digital værktøjskasse, der kan styrke den mentale sundhed

07-10-2016
Falck Healthcare er med i partnerskabet "Sammen om mental sundhed", der netop har lanceret en værktøjskasse til at arbejde med mental sundhed på arbejdspladsen.
Læs mere...

Sæt ind dér, hvor det gør rigtig ondt

28-09-2016
Du kan sikre, at din sundhedsinvestering giver størst muligt afkast, hvis du sætter ind lige der, hvor dine medarbejder har ondt.
Læs mere...

Skal vi mødes på AM-messen 2016?

28-09-2016
Kom og mød os på messen, hvor vi kan fortælle lidt om vores værktøjer til at forbedre arbejdsmiljøet på din arbejdsplads.
Læs mere...

Sundhedscentre på byggepladsen skaber lettere adgang til behandling

30-06-2016
PensionDanmark har rykket Falck Healthcares sundhedscentre ind på arbejdspladsen, for at gøre adgangen til behandling lettere.
Læs mere...

Rust din organisation til forandringer

15-06-2016
Succesrige forandringer kræver overskud. Selv mindre forandringer kræver, at vi jo skal 'gøre noget andet', end vi plejer, at vi er parate til at ændre på indgroede vaner, og at vi kan se formålet med at gøre tingene anderledes.
Læs mere...

Mental robusthed er ikke længere forbeholdt iskolde topchefer

15-06-2016
Mental robusthed er ikke længere forbeholdt jægersoldater og iskolde topchefer. Det er i stedet blevet en forudsætning for, at en virksomhed trives og kan modstå det pres, som medarbejdere og ledere overalt i organisationen møder på arbejdet.
Læs mere...

Tag på ferie uden stress

15-06-2016
Vi kender det alle sammen. Ferien er lige rundt om hjørnet, og vi arbejder intens på at komme i bund med opgaverne inden. Falck Healthcares psykolog Joël Cyril Boukris kommer her med nogle gode råd til, hvordan du kommer godt på ferie uden stress.
Læs mere...

Hårde metalfolk kaster sig over bløde sundhedstiltag

15-06-2016
Medarbejderne i metalvirksomheden JEROS er for en stor dels vedkommende mænd i den helbredsmæssigt "farlige" alder. Et tiltag fra ledelsen om at forbedre sundheden har dog gjort trivsel, mad og motion til noget, som hele virksomheden står sammen om.
Læs mere...

Brandmand tændt af den hellige sundhedsild

15-06-2016
For brandmanden Jesper er en hverdag med lidt for mange sodavand, pomfritter og kilo på sidebenene skiftet ud med sunde madvarer, motion og en helt anden livsstil. Det har gjort ham til rollemodel for de andre kollegaer, som dog først skulle se lyset.
Læs mere...

Flere og flere yngre erhvervsaktive rammes af psykisk belastende arbejdsmiljø

31-05-2016
Falck Healthcare har oplevet en tredobling i antallet af henvendelse fra yngre medarbejdere, der føler sig pressede af det psykiske arbejdsmiljø.
Læs mere...

Erhvervspsykolog til konsulentopgaver

13-04-2016
Vi søger en dygtig erhvervspsykolog, der har solid erfaring med konsulent- og undervisningsopgaver, og som brænder for at rådgive og udvikle ledere inden for forandringsledelse, adfærdsændringer og kulturudvikling.
Læs mere...

Asfalt- og betongigant satser sundt

18-03-2016
KVM International A/S, Nordeuropas største inden for anlæg til beton og asfalt, satser målrettet på at gøre virksomhedskulturen sundere og mere aktiv. Derfor har de påbegyndt sundhedsprojektet "Sundhed i Gear", der især fokuserer på de mandlige ansatte.
Læs mere...

Falck Healthcare siger howdy til stress-app

18-03-2016
Howdy-app'en fra Worklife Barometer stiller dig spørgsmål, der kan afgøre, om du er på vej til at havne i stress. Er du det, kan du nu få hjælp fra Falck Healthcares psykologer. De to virksomheder er nemlig gået sammen om at knække stress-kurven.
Læs mere...

Stor undersøgelse konkluderer, at patienterne er tilfredse med effekten af behandling

18-03-2016
En omfattende undersøgelse gennemført af Syddansk Universitet for Falck Healthcare dokumenterer, at adgangen til behandling har en direkte effekt på sygefraværet.
Læs mere...

Rust de ansatte til det frygtløse lederskab

18-03-2016
For at sikre medarbejdernes trivsel, giver det i ledelsesmæssige sammenhænge mening at fokusere på organisationens mentale robusthed.
Læs mere...

Nyt samarbejde skal knække stresskurven

22-02-2016
Den stigende kurve af stress-sygemeldinger, der har præget arbejdsmarkedet gennem de seneste 10-15 år, skal knækkes med hjælp fra et nyt samarbejde mellem selskaberne Worklife Barometer og Falck Healthcare.
Læs mere...

Hvad er psykisk robusthed

17-02-2016
Psykisk robusthed er noget, vi alle har. Vi har den bare ikke i lige stor grad. Mængden af den betyder noget for vores evne til at håndtere livets mange forhold. En vigtig pointe er, at der ikke er tale om nogen fast størrelse.
Læs mere...

Flere og flere udbrændte mænd søger hjælp

16-02-2016
Dugfriske tal fra landets største udbyder af sundhedsordninger, Falck Healthcare, viser, at flere og flere mænd søger hjælp, når de føler sig stressede og udbrændte.
Læs mere...

Stress – ikke her!

25-01-2016
Kun med en strategisk sundhedsindsats skaber man en robust organisation og forebygger stress, forklarer Konceptchef for Organisation og Ledelse, Camilla Holst.
Læs mere...

5 mest læste nyheder i 2015

06-01-2016
Vi i Falck Healthcare håber, at du er kommet rigtig godt ind i det nye år. I forbindelsen med at vi har sagt farvel til år 2015, giver vi dig her muligheden for at læse eller genlæse de mest læste nyheder fra Falck Healthcare i 2015.
Læs mere...