Nyhed

Spændende samarbejde med VentriJect om ny, banebrydende måling af kondital

Konditest og afslapning er traditionelt to modsatrettede termer. Normalt tænker vi kondicykel, løbebånd, iltmålingsmasker og udmattelse i forbindelse med konditest. Med Falcks nye samarbejde er dette nu fortid – eller i hvert fald blot én mulighed ud af flere.

Jan 24, 2023 14:07 CET

Hvorfor er måling af kondital så vigtigt?
Kondition er en vigtig markør for den generelle sundhedstilstand. Dårlig kondition kan være en betydelig risiko for en lang række sygdomme, herunder bl.a. hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og flere former for kræft. Den Nationale Sundhedsprofil 2021 viser, at 58% af danskerne ikke opfylder WHO's minimumanbefaling for fysisk aktivitet. At få målt sit kondital kan derfor være et vigtigt pejlemærke til forebyggelsen af livsstilssygdomme.*

"Der er ikke noget vigtigere for en virksomhed end medarbejdernes fysiske og mentale sundhed. Vores sundhedstjek understøtter dette"
Marie Louise Raben, Head of Clinics and Health Advisory Center, Chefsygeplejerske, Falck

Hvad fortæller dit kondital om dig?
Dit kondital fortæller, hvor meget ilt din krop kan transportere rundt og forbruge i forhold til din vægt. Jo mere ilt kroppen kan optage, desto mere energi kan kroppen producere, hvilket gør, at du kan klare en højere arbejdsintensitet. Kropsvægten spiller også en rolle på konditallet, da det kræver mere energi at flytte en tungere krop. 

Et højt kondital betyder, at du har en god kondition, og at du dermed kan være fysisk aktiv i længere tid og med en høj intensitet.

Præcis og brugervenlig måling
Virksomheden VentriJect har udviklet et nyt, banebrydende system, Seismofit®, hvor man ikke skal udføre nogen form for fysisk aktivitet under målingen, men blot ligge på ryggen og slappe af i 2-3 minutter. Imens foretager en sensor de nødvendige målinger, som analyseres med det samme og giver et præcist og pålideligt resultat.

Falck har indgået et samarbejde med VentriJect, og vi tilbyder nu den nye  konditionsmåling i de sundhedstjek der indeholder konditesten. 

SE VORES SUNDHEDSTJEK HER

Sådan fungerer Seismofit®
En lille sensor sættes på brystkassen og optager de vibrationer, der stammer fra hjerteslag. Disse målinger analyseres af avancerede algoritmer og estimerer med stor nøjagtighed konditallet. Metoden er enkel, tager ganske kort tid og kræver ingen forberedelse eller fysisk anstrengelse. Derfor er målingen ideel, når sundhedstjekket fx foretages på arbejdspladsen.

Daglig aktivitet

Det anbefales, at man daglig er aktiv i mindst 30 minutter ved moderat til høj intensitet**

Ugentlig aktivitet

Det anbefales, at man er aktiv mindst to gange om ugen i minimum 20 minutter ved høj intensitet**

Business Unit Healthcare
Emne Health