Nyhed

Spændende samarbejde med VentriJect om ny, banebrydende måling af kondital

Konditest og afslapning er traditionelt to modsatrettede termer. Normalt tænker vi kondicykel, løbebånd, iltmålingsmasker og udmattelse i forbindelse med konditest. Med Falcks nye samarbejde er dette nu fortid – eller i hvert fald blot én mulighed ud af flere.

Jan 24, 2023 14:07 CET

Hvorfor er måling af kondital så vigtigt?
Kondition er en vigtig markør for den generelle sundhedstilstand, og dårlig kondition kan være en betydelig risiko for en lang række sygdomme, herunder bl.a. hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og flere former for kræft. At få målt sit kondital kan derfor være et vigtigt pejlemærke til forebyggelse af livsstilssygdomme.*

"58 % af danskerne opfylder ikke WHO’s minimumsanbefaling for fysisk aktivitet"
Kilde: Den Nationale Sundhedsprofil 2021

Præcis og brugervenlig måling
Virksomheden VentriJect har udviklet et nyt, banebrydende system, Seismofit®, hvor testpersonen ikke skal udføre nogen form for fysisk aktivitet under målingen, men blot ligge på ryggen og slappe af i 2-3 minutter. Imens foretager en sensor de nødvendige målinger, som analyseres med det samme og giver et præcist og pålideligt resultat.

Falck har indgået et samarbejde med VentriJect, og vi tilbyder nu som standard denne nye konditionsmåling i vores sundhedstjek.


Sådan fungerer Seismofit®
En lille sensor sættes på brystkassen, hvorefter sensoren optager de vibrationer, der stammer fra hjerteslag og transmitterer direkte til en app, som ved hjælp af seismografiske målinger giver et pålideligt kondital. Metoden er enkel, tager kun ganske kort tid og kræver ingen forberedelse eller fysisk anstrengelse. Derfor er målingen ideel, når sundhedstjekket fx foretages på arbejdspladsen.

 

*Kilde: American Heart Association ‘statement paper’ fra 2016: Importance of Assessing Cardiorespiratory Fitness in Clinical Practice: A Case for Fitness as a Clinical Vital Sign”

Business Unit Healthcare
Emne Health